Niepowtarzalny smak z Develey
Prawdziwa sałatka jarzynowa czy chrupiąca zapiekanka smakują najlepiej wykończone kremowym majonezem. Ten gęsty, emulsyjny i aksamitny dodatek nadaje potrawom niepowtarzalny smak. Może się wydawać, że osobom, które rezygnują ze spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego, już zawsze będą towarzyszyć kulinarne wyrzeczenia. Nic bardziej mylnego!
Zwolennicy diety roślinnej również mogą cieszyć się bogactwem smaku majonezu i to bez konieczności ubijania aquafaby (dla niewtajemniczonych: aquafaba to woda po gotowaniu ciecierzycy) czy robienia zapasów przez internet. Z pomocą przybywa firma Develey, której w 100% wegański majonez jest już dostępny w największych sieciach sklepów spożywczych. Bardzo nas to cieszy, a jeszcze bardziej doceniamy to, że firmie Develey nie jest obojętny los zwierząt i dlatego została sponsorem 13. edycji Ogólnopolskiego Tygodnia Wege.
Na uwagę zasługuje też cel marki, którym jest dążenie do zmniejszenia negatywnego wpływu procesów produkcji żywności na środowisko. Świadomość producentów w tym zakresie ma ogromne znaczenie.
W ofercie firmy znajdziemy również aromatyczne ketchupy, w wersji premium classic, pikantnej lub bio, bez dodatku substancji zagęszczających, konserwujących czy wzmacniających smak. Podkreślmy, że ketchupy premium – podobnie jak niektóre musztardy np. francuska Dijon o charakterystycznym ostro-słonym smaku, kremowa i delikatna Bawarska lub musztarda Słodka – są zamknięte w zgrabnych, pękatych, a przede wszystkim szklanych (nie plastikowych!) opakowaniach.
Zbliża się sezon grillowy i na nasze talerze wjadą grillowane specjały (mamy nadzieję, że głownie w wersji wege), a przy grillu nie może przecież zabraknąć esencjonalnego ketchupu czy wyrazistej musztardy!
Zachęcamy do spróbowania wegańskich produktów Develey, zamkniętych w szklanych słoikach. Wierzymy, że Wam również przypadną do gustu.
Najnowsze komentarze